Mountain Wines - Vins de Muntanya.

El primer Celler de Cerdanya

La olor de verema es respira finalment a la Cerdanya. Després de plantar els primers ceps a la primavera del 2010, el celler de Mountain Wines- Vins de Muntanya ja és finalment una realitat i ha quedat constituit aquesta passada tardor del 2017, éssent així, el primer celler de Cerdanya. Aquest nou celler d’elaboració de vins es trova enmarcat dins la mateixa finca de la vinya, a Llívia , garantint així la màxima interacció entre la vinya i el vi.

Dues passions ben arrelades, muntanya i enologia es fonen en aquest nou i singular projecte de viticultura i enologia d’alta muntanya, buscant la màxima expressió del terroir. Un projecte fet a Cerdanya, amb gent de Cerdanya , recuperant així la viticultura a la nostra comarca com a art agrícola tradicional… 


L’alçada, la singular amplada de la vall de Cerdanya, la seva orientació única al pirineu (est-oest), l’elevada insolació al seu vessant sud on han estat plantants els ceps, i com no, el característic i desafiant clima de muntanya han estat els factors determinants en aquesta plantació de vinya a Cerdanya a la recerca d’un objectiu molt clar per part dels seus responsables tècnics, enòlegs professionals amb una dilatada experiencia i apassionats de la muntanya: Poder elaborar , gràcies en aquestes condicions, el primer ICEWINE (vi de gel) del país de forma totalment natural, així com una gama de vins blancs de màxima qualitat.

A 1225 mts, neixent els raims de Mountain Wines - Vins de Muntanya, fruit d’una curosa, ecològica i heroica viticultura d’alçada ben estudiada prèviament, desafiant els elements climatològics propis de la nostra vall, per a poder oferir uns vins amb una identitat pròpia. Al Novembre 2017 es va realitzar verema aprofitant les primeres glaçades de l’hivern i l’òptima maduració del raim pensant en el vi objectiu. Després de les fermentacions controlades per als seus tècnics , els vins descansen ara al celler, esperant el seu afinament i estabilització natural aprofitant les baixes temperaturas de l’hivern, per a veure finalment la llum en els propers mesos… Sense presses, cal cuidar tots els detalls, als màxim , per a poder oferir finalment un vi d’alçada, a l’alçada de les grans ocasions.

Pràctiques ecològiques a la Vinya com la permacultura amb palla.
Pràctiques ecològiques a la Vinya com la permacultura amb palla.


El fum com a eina per a la lluita envers les glaçades de primavera.
El fum com a eina per a la lluita envers les glaçades de primavera.La neu, cada hivern present a la nostra vinya.

 

La Vinya de Mountain Wines, amb Llívia al Fons, als peus del majestuós Puigmal.
La Vinya de Mountain Wines, amb Llívia al Fons, als peus del majestuós Puigmal.La poda de formació, amb la Tossa d’Alp i el Cadí de fons.
La poda de formació, amb la Tossa d’Alp i el Cadí de fons.
0
0
0
s2smodern