Des d’ara i fins l’octubre els pagesos i ramaders de la Cerdanya tornen a obrir les seves portes.

 

Tornen les Visites a Pagès a Cerdanya!


Després de l’èxit de visites que varen tenir les explotacions del sector primari durant el mes d’agost de l’any passat, pagesos i ramaders de la Cerdanya s’han tornat a organitzar per repetir l’experiència i donar-li continuïtat.

 

Enguany les explotacions agrícoles i ramaderes tornen a obrir les seves portes, des d’ara fins a finals d’octubre, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i fer viure als visitants com és el dia a dia a pagès.

Entre l’oferta de visites trobem: Cal Grauet de Saga, Cal Calsot de Montellà, Ca l’Alsina de Puigcerdà, 30 Cabres - La Formatgeria d’Éller, Mas Cal Gintó de Mosoll, la Formatgeria de Montmelús, El Verger Cerdà de Prullans i La Torre d’Estoll. Aquestes explotacions representen àmpliament la varietat de productes de la comarca, tals com: iogurt i mató artesanals, formatge de cabra, ous ecològics, compota de poma ecològica d’alta muntanya, carn de vedella ecològica...

Durant la visita, a més de conèixer com és la vida a pagès es podran degustar els productes que elaboren, i aquells que ho desitgin podran comprar-los directament al productor.

No us podeu perdre aquesta experiència que encantarà a petits i grans i que ens dóna l’oportunitat de conèixer de primera mà d’on surt tot allò que mengem i el més important, per què els productes cerdans tenen aquesta qualitat immillorable que els caracteritza.

Una nena donant menjar als vedells de Cal Calsot

Per a més informació i compra dels tiquets de visita: visitesapages.origencerdanya.cat

Telèfons de contacte per informació adicional:

  • Consell Comarcal de la Cerdanya: 972 884 884
  • Patronat de Turisme de Cerdanya: 972 140 665

Article publicat al web ww.viurealspirineus.cat. 19 de gener de 2018

Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà per donar cabuda a un miler de comensals provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra amb motiu de la 23a Festa del Trinxat, que tindrà lloc aquest dissabte 24 de febrer.

Foto de la festa del trixatr 2018 amb els cuiners i l'alcalde de Puigcerdà. Foto de viure de Viure als Pirineus
Foto de la festa del trixat 2018 amb els cuiners i l'alcalde de Puigcerdà. Foto de Viure als Pirineus
 
Una imatge de la darrera edició de la Festa del Trinxat

La Festa del Trinxat, la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista, i per posar en valor els productes de la terra. Per això aquests productes de Km 0 hi seran ben presents amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred), les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, la poma de muntanya i la vedella ecològica.

 

(...)

Llegir més a la font original de l'article

permacultura1 origen cerdanyaAls afores de Prullans de Cerdanya, a 1150 metres, la primavera passada el Cerdanya Ecoresort va començar un projecte agrari amb el propòsit de proveir d’hortalisses els seus restaurants durant tot l’any. usu

El Verger Cerdà va néixer fa tres anys amb una plantació de pomeres ecològiques i una petita horta en què es van cultivar la varietat local de mongetes d’afartapobres, unes mongetes liles que actualment es cultivaven en molts pocs horts de la Cerdanya.  

Continuar llegint

El primer Celler de Cerdanya

La olor de verema es respira finalment a la Cerdanya. Després de plantar els primers ceps a la primavera del 2010, el celler de Mountain Wines- Vins de Muntanya ja és finalment una realitat i ha quedat constituit aquesta passada tardor del 2017, éssent així, el primer celler de Cerdanya. Aquest nou celler d’elaboració de vins es trova enmarcat dins la mateixa finca de la vinya, a Llívia , garantint així la màxima interacció entre la vinya i el vi.

Dues passions ben arrelades, muntanya i enologia es fonen en aquest nou i singular projecte de viticultura i enologia d’alta muntanya, buscant la màxima expressió del terroir. Un projecte fet a Cerdanya, amb gent de Cerdanya , recuperant així la viticultura a la nostra comarca com a art agrícola tradicional… 

Continuar llegint